• Direct uit voorraad leveren
  • Scherp geprijsd
  • Flexibel en klantgericht
Geavanceerd zoeken
013 536 01 44  
Openingstijden: ma-do 08.00-16.30 en vrijdag 08.00-15.00
Volg ons op:  
0bestel »
Toegevoegd aan winkelwagen
zonne-en-windenergie

Energietransitie

Zonne- en windenergie

Dijkman is de specialist als het om beveiligen van duurzame energie installaties als zonnepanelen, windmolens en UPS systemen gaat. Met een ruim assortiment aan duurzame DC componenten geven we vorm aan de energietransitie zonder concessies te doen aan veiligheid en betrouwbaarheid.

Elektrische beveiliging zonnepanelen en windmolens.
Naar de elektrische beveiliging van de zonnepanelen en windmolens wordt vaak niet voldoende gekeken tijdens de installatie. Beveiliging van de waardevolle installatie tegen vlambogen of blikseminslag. Laat staan uitschakeling van het gehele systeem bij calamiteiten. De spanning wordt in de meeste gevallen zonder onderbreking of beveiliging door middel van vele meters kabel afgevoerd. Bij zonnepanelen bijvoorbeeld is het enige onderdeel in de hele installatie dat over een vorm van beveiliging beschikt de omvormer. De elektrische beveiliging daarvan is echter gericht op de omvormer zelf en niet op de installatie. De inverter beveiligt het systeem niet tegen vlambogen, blikseminslag of aardlekfouten en kan de spanning van de individuele panelen niet uitschakelen. Om de veiligheid van de complete installatie te garanderen levert Dijkman Elektrotechniek de componenten voor permanente bewaking, bliksemafleiding en uitschakelsystemen.

Voor de elektrische beveiliging van windmolens geldt precies hetzelfde. De windturbine is enorm kostbaar en wordt geacht 20 jaar stroom te produceren. De generator is in deze gevallen meer dan 100.000 uur actief. Dijkman elektrotechniek levert hoogwaardige magneetschakelaars voor windturbines en vlamboogdetectoren die de installatie tijdig uitschakelen bij calamiteiten.

Brandgevaar zonnepanelen en risico op elektrische schokken.
Brandgevaar is één van de operationele risico’s. Levensgevaarlijk en moeilijk te blussen omdat de panelen niet uit te schakelen zijn. De zonnepanelen leveren namelijk altijd stroom wanneer er licht op valt. De meest voorkomende oorzaak is kortsluiting. Die kan ontstaan in de connectoren tussen zonnepanelen en in de omvormers. Een ander gevaar schuilt in de slechte aansluiting van kabels, hierdoor kunnen vonken ontstaan met het risico op een elektrische schok. Door de serieschakeling leveren de zonnepanelen al snel zo’n 600 tot 1000 Volt bij 5 tot 8 ampère. En 30 Milliampère is al dodelijk! Reden te meer om enkel componenten te installeren die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Dijkman elektrotechniek levert uitsluitend kwalitatief hoogwaardige componenten om de complete installatie te monitoren en indien nodig uit te schakelen. 

Contrel elettronica
LS Industrial Systems
Orbis
Santon
Scame Parre S.p.A.
Selco

Uitgelichte producten voor Zonne- en windenergie

Energietransitie
Solar Safety Box met DC schakelaar
Solar Safety Box met DC schakelaar

Solar Safety Box met DC schakelaar
Solar Safety Box met DC schakelaar

De door Dijkman Nederland Elektrotechniek ontwikkelde Solar Safety Box is de oplossing om brand in een PV installatie te voorkomen.

Magneetschakelaar voor DC toepassingen
Magneetschakelaar voor DC toepassingen

Magneetschakelaar voor DC toepassingen
Magneetschakelaar voor DC toepassingen

LS Industrial systems heeft een nieuwe lijn producten ontwikkeld voor DC systemen met componenten die DC stromen van 1A tot 4000A kunnen schakelen. Er zijn 3 typen magneetschakelaars beschikbaar voor motoren van 3.7 kW tot en met 22kW. De componenten zijn geschikt voor DIN rail montage, standaard 2 NO contacten, AC en DC spoelspanning en gecertficeerd.

LS MCCB 1600AF DC1150V
LS MCCB 1600AF DC1150V

LS MCCB 1600AF DC1150V
LS MCCB 1600AF DC1150V

MCCB speciaal voor grote Zonnepanelen projecten:
DC1150V
100/1250/1600A
Uimp = 8kV
4-polig
IEC 60947-3

DC Air Circuit Breaker
DC Air Circuit Breaker

DC Air Circuit Breaker
DC Air Circuit Breaker

LS Industrial Systems heeft als eerste ACB leverancier in de wereld een Air Circuit Breaker geïntroduceerd voor toepassingen van 4000A en 1500VDC. Met deze ontwikkeling verstevigd LS zijn positie als green innovator. LS heeft de ambitie om DC componenten te ontwikkelen die de energie transitie van fossiele- naar duurzame energie mogelijk maakt. Naast ACB's zijn er MCCB's, MCB's, DC magneetschakelaars en High Voltage DC relais. Met deze producten kunnen Zonne paneel velden, Windmolens en accu systemen optimaal beveiligd worden.De ACB's beginnen met 800A en gecertificeerd volgens IEC 60947-3

LS MC-1260a Magneetschakelaar
LS MC-1260a Magneetschakelaar

LS MC-1260a Magneetschakelaar
LS MC-1260a Magneetschakelaar

Deze magneetschakelaar is speciaal ontwikkeld voor AC1- load en voor wind generator turbines.
AC-1 1260A
3 polig
compact 285x352x246 (bxhxd)
23.5 kg

Vraag onze catalogus aan

Bekijk onze catalogus voor meer product informatie.

Catalogus aanvragen » Vraag onze catalogus aan

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Dijkman Elektrotechniek zet zich maatschappelijk in voor het welzijn van bedreigde dieren middels technologie. Hiervoor ondersteunen we het Internet of life concept van Tim Van Dam. Met onze kennis en het ter beschikking stellen van elektrotechnische componenten willen we bijdrage aan een beter wereld.

Lees verder »