DC last- en beveiligingsschakelaars

Eigenschappen
Merken

Meer merken

Modulaire DC schakelaars Telergon
Modulaire DC schakelaars Telergon

DC Lastschakelaars Scame
DC Lastschakelaars Scame

DC lastschakelaar Santon
DC lastschakelaar Santon

DC Lastschakelaars Telergon
DC Lastschakelaars Telergon

DC
DC "isolatie" Lastschakelaars

DC High Performance lastschakelaar
DC High Performance lastschakelaar

DC MCB
DC MCB

DC MCCB
DC MCCB

MCCB voor Zonne-parken (1150VDC)
MCCB voor Zonne-parken (1150VDC)

DC Air Circuit Breaker (ACB)
DC Air Circuit Breaker (ACB)

DC compact Air Circuit Breaker (ACB)
DC compact Air Circuit Breaker (ACB)

DC relais GPR
DC relais GPR

DC Magneetschakelaar
DC Magneetschakelaar

Magneetschakelaar voor windturbines
Magneetschakelaar voor windturbines

PV 800VAC oplossingen
PV 800VAC oplossingen

Sälzer DC schakelaars
Sälzer DC schakelaars

Een DC scheidingsschakelaar of DC lastschakelaar wordt toegepast om twee of meerdere elektronische contacten te onderbreken. Ten opzichte van een traditionele scheidings- of lastschakelaar onderscheidt de DC variant zich in de gelijkstroom toepassingen. Een DC scheidingsschakelaar scheidt de plus en min. Bij een DC schakeling heb je sneller last van een vlamboog en dat vraagt om een andere manier van scheiden. Er bestaan vele situaties waarin stroomonderbreking noodzakelijk is. Denk bijvoorbeeld aan het starten en stoppen van motoren, het bij reparatie of onderhoud delen van apparaten of complete apparaten onderbreken van het stroomnet of in geval van nood apparaten of installaties isoleren van de stroomkring. 

Hoe werkt een magneetschakelaar?

De magneetschakelaar is een vorm van een scheidingschakelaar en een veelgebruikt product in de elektrotechniek. Een andere benaming voor een magneetschakelaar is ook wel een contactor of een relais. Het is een elektrisch beveiligingsapparaat dat ervoor zorgt dat je op een veilige manier grote hoeveelheden stroom kunt bedienen en een aantal schakelcontacten kan sluiten of openen. Het compacte apparaat is er in twee verschillende soorten, namelijk:

  • 3-polige schakelaar (1 fasedraad, 1 nuldraad en 1 aardedraad)
  • 4-polige schakelaar (3 fasedraden en de nuldraad)

Welke schakelaar je kiest hangt af van het doel van je project. Voor een koppeling met een aansluiting op een motor gebruik je voornamelijk de 3-polige schakelaar. De 4-polige schakelaar wordt vooral gebruikt voor het schakelen van grotere belastingen. Naast onze DC last- en beveiligingsschakelaars hebben we ook verschillende DC component oplossingen beschikbaar is ons ruime assortiment.

Aansluiting van een relais

Een relais oftewel een magneetschakelaar is een compact apparaat en mede daarom veelgebruikt. Daarnaast is het ook erg eenvoudig aan te sluiten. Het enige wat je nodig hebt, is een schroevendraaier. Als eerste sluit je de stuurstroom aan op de beveiligingsschakelaar, oftewel relais. Koppel vervolgens ook de hoofdstroom aan het elektrische apparaat. Dit doe je door de fasedraden te plaatsen onder het metalen plaatje van de relais. Als laatste sluit je het hulpcontact aan. Een hulpcontact heeft de functie kleine stromen te kunnen schakelen. Bekijk hier onze video van slechts 40 seconden ter verduidelijking. Eén van onze experts laat zien hoe je een magneetschakelaar eenvoudig en snel kunt aansluiten. Mocht je er toch niet helemaal uitkomen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen graag waar nodig! 

Een DC last- en scheidingsschakelaar bestelt u bij Dijkman elektrotechniek.   

Dijkman elektrotechniek is de specialist van Nederland voor alle industriële typen DC schakelaars. We hebben een ruim assortiment DC schakelaars van de hoogte kwaliteit tegen een concurrerende prijs. Uitsluitend van gerenommeerde merken, waaronder Santon en Scame. Alle standaard DC last- en scheidingsschakelaars bestelt u eenvoudig en veilig in onze vernieuwde webshop. We leveren snel en voordelig uit voorraad. Een afwijkende schakelaar nodig voor uw project? Neem dan contact op met een van onze specialisten, zij stellen samen met u uw ideale schakelaar samen.

Dijkman elektrotechniek, veelzijdig assortiment.

Een DC last- of scheidingsschakelaar is leverbaar in zeer uiteenlopende uitvoeringen. Dijkman beschikt over een ruim assortiment schakelaars en toebehoren, direct uit voorraad leverbaar:

  • Afschermkappen voor DC lastschakelaars.
  • Losse assen voor lastschakelaars.
  • Bedieningsknoppen.
  • Losse hendels. 
  •  Alle toebehoren en montagemateriaal.

Wilt u meer weten over ons ruime assortiment DC schakelaars? Of heeft u hulp nodig bij het bepalen of samenstellen van de juiste schakelaar voor uw toepassing of project? Neem dan contact op met ons verkoopteam, zij staan u graag te woord. 

Vraag onze catalogus aan

Bekijk onze catalogus voor meer product informatie.

Catalogus aanvragen » Vraag onze catalogus aan

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Dijkman ondersteunt Internet of Life

Meer over Smart Parks »