Perskabelschoenen

Perskabelschoen DR conform DIN46235
Perskabelschoen DR conform DIN46235

Plaatkabelschoen type Q DIN 46234
Plaatkabelschoen type Q DIN 46234

Perskabelschoen HR
Perskabelschoen HR

Perskabelschoen A-M voor koperen geleiders
Perskabelschoen A-M voor koperen geleiders

Perskabelschoen 2A-M, lange hals
Perskabelschoen 2A-M, lange hals

Perskabelschoen T-M met trompet invoer
Perskabelschoen T-M met trompet invoer

Perskabelschoen CAA: Aluminium geleider DIN 46239
Perskabelschoen CAA: Aluminium geleider DIN 46239

Hydraulisch handgereedschap
Hydraulisch handgereedschap

Hydraulisch Accu-persgereedschap
Hydraulisch Accu-persgereedschap

Hydraulische Accu knipgereedschappen
Hydraulische Accu knipgereedschappen

Ponsgereedschap en overige accessoires
Ponsgereedschap en overige accessoires

Cembre Tooling Kit
Cembre Tooling Kit

Cembre Matrijzen
Cembre Matrijzen

Perskabelschoenen zijn veelgebruikte onderdelen in de elektrotechniek. Ze zijn er in vele soorten en maten, er zijn vele kabelschoenen op de markt. De perskabelschoen is een connector die voor een stevige verbinding en bevestiging van kabels zorgt. Dat de kwaliteit van de perskabelschoen hoog is, is bijvoorbeeld te zien aan de zachte metallisatie. Daardoor is het elektrisch contact optimaal is. De kabelschoen is gemaakt van elektrolytisch koper. 

Assortiment perskabelschoenen van Cembre

Cembre is een merk dat al ruim 50 jaar bestaat. Een grote speler in de markt met een uitgebreid assortiment. Naast kabelschoenen levert Cembre bijvoorbeeld hydraulische (hand)gereedschap, mechanisch gereedschap, bundelbanden en wartels . Dijkman heeft de producten van dit merk in het assortiment genomen omdat de producten kwalitatief goed zijn en daarbij scherp geprijsd. Dijkman Elektrotechniek BV importeert het complete assortiment en is daarmee een volwaardige distributeur van het merk Cembre. Aangezien deze leverancier beschikt over een heel modern magazijn, kunnen ze ook altijd zorgen voor een snelle levering. 

Kwalitatief goede perskabelschoenen

De perskabelschoen is door Cembre ontworpen om efficiënt te kunnen zorgen voor de elektrische geleiding. Daarnaast is het bestand tegen trillingen en trekkracht. Het contactoppervlak van de kabel naar de perskabelschoen en van de perskabelschoen naar de vlakke koper geleider is groter dan de doorsnede van de geleider. Zo wordt er geen extra opwarming veroorzaakt. Topkwaliteit tegen een scherpe prijs.

Kies de juiste maat kabelschoen, kies de juiste kleur

De beschikbare kleuren van de Cembre perskabelschoenen duiden de verschillende maten aan. Rode kabelschoenen zijn geschikt voor kabels met een kern van 0,5 tot 1,5 mm (AWG 22-18). Blauwe kabelschoenen passen bij maten van 1,5 tot 2,5 mm (AWG 16-14). Als u een kabel heeft met een kern van 4,0 tot 6,0 mm (AWG 12-10), gebruikt u gele kabelschoenen.

Geïsoleerde perskabelschoen of niet geïsoleerde kabelschoenen?

Welke perskabelschoen heeft u nodig? Geïsoleerde perskabelschoenen of niet-geïsoleerde kabelschoenen? Beide opties hebben hun voor- en nadelen, waardoor het belangrijk is om te begrijpen welke het beste past bij uw behoeften, uw project. Geïsoleerde perskabelschoenen bieden een extra laag bescherming door isolatie, waardoor het risico op kortsluiting en elektrische schokken wordt verminderd. Dit maakt ze ideaal voor installaties waar veiligheid van groot belang is, zoals in woningen en commerciële gebouwen. Aan de andere kant kunnen niet-geïsoleerde kabelschoenen de voorkeur hebben in situaties waar geleidbaarheid en ruimtebesparing belangrijk zijn. Ze bieden direct contact en kunnen gemakkelijker worden gebruikt in krappe ruimtes. Lees meer over de verschillen tussen geïsoleerde en niet geïsoleerde kabelschoenen in ons blog.

Onderscheidend totaalleverancier

Bestel Perskabelschoenen en ander producten van Cembre of de vele andere merken gemakkelijk in de online shop van Dijkman Elektrotechniek. Als dé totaalleverancier voor kasten- en paneelbouwers, OEM-ers, installateurs, professionele elektromonteurs en machinebouwers staan we graag voor u klaar met raad. Bekijk ons assortiment gemakkelijk online en bestel eenvoudig en veilig onze vernieuwde webshop. Indien gewenst kunnen we u ook een fysieke brochure toesturen. We leveren alle componenten en accessoires direct uit voorraad. Daardoor kunnen we uw bestelling snel verzenden. Ook als u op zoek bent naar een maatwerk oplossing bent u bij Dijkman aan het juiste adres. Neem  contact  met ons op en we denken graag met u mee. 

Vraag onze catalogus aan

Bekijk onze catalogus voor meer product informatie.

Catalogus aanvragen » Vraag onze catalogus aan

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Dijkman ondersteunt Internet of Life

Meer over Smart Parks »