013 536 01 44  
Openingstijden: ma-do 08.00-16.30 en vrijdag 08.00-15.00
Volg ons op:  
0 bestel »
Toegevoegd aan winkelwagen

Aansluitklemmen

Eigenschappen
Merken

Meer merken

Aansluitklem Clampo Pro
Aansluitklem Clampo Pro

Coderingsstrip voor Clampo Pro
Coderingsstrip voor Clampo Pro

Afdekkappen voor aansluitklemmen Clampo Pro
Afdekkappen voor aansluitklemmen Clampo Pro

Aansluitklem DNL
Aansluitklem DNL

Aansluitklem aanrakingsveilig
Aansluitklem aanrakingsveilig

Aansluitklem LPDB
Aansluitklem LPDB

Railklemmen
Railklemmen

Bij het ontwerpen van elektrische apparatuur zijn passende verbindingen met aansluitklemmen tussen de apparaten en het stroomnet van groot belang. In de meeste situaties worden aansluitingen gemaakt met elektrische kabels en bij hogere stromen met busbars. Men houdt rekening met alle mogelijke elektrische parameters, toepassing en plaatsing, maar de aansluitklemmen worden nog te vaak over het hoofd gezien. Betrouwbaarheid, veiligheid en levensduur van het apparaat hangen mede af van het gebruik van de juiste terminals. Componenten van de hoogste kwaliteit waarborgen een lange levensduur en de duurzame werking van het apparaat.

Internationaal gecertificeerde aansluitklemmen.

Voor de industriële besturingsapparatuur moeten aansluitklemmen voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van kortsluitvastheid, thermische stabiliteit enz. De Clampo Pro aansluitklemmen van Ensto zijn gecertificeerd naar de laatste wettelijke eisen. Naast de Europese CE-markering zijn de klemmen voorzien van diverse internationale certificaten zoals; UL, Gost R, etc. Ensto produceert deze klemmen al tientallen jaren. Ze heeft bewezen dat deze aansluitklemmen ofwel aftakklemmen voldoen aan de wensen van zelfs de meest veeleisende installateur.

Een aansluitklem voor elke toepassing.

De aansluitkooi van de aansluitklem is geschikt voor zowel koperen als aluminium geleiders. Daardoor voorkom je knelpunten in de praktijk omdat er altijd een type aansluitklem toegepast kan worden, ongeacht de gebruikte kabels. De terminals voldoen aan de strengste eisen ten aanzien van corrosiebestendigheid. Groot pluspunt van de aansluitklemmen is dat het geleidende deel van de terminal is gemaakt van een zogenaamd monoblok. Dit bestaat uit speciale metaallegeringen met zeskant schroeven. Wat ervoor zorgt dat de bevestigingsbouten met grote kracht kunnen worden aangedraaid zonder dat het onderdeel breekt door de spanning. De kaken van de klemmen en schroeven zijn met contactpasta bedekt. Samen met het speciale ontwerp zorgt dit voor een perfecte klem voor zowel kleine als grote dwarsdoorsneden. Deze terminals kunnen meerdere keren worden gemonteerd, zonder risico op breuk. De voordelen van de Ensto aansluitklemmen op een rijtje: 

  • Verkrijgbaar in 1-, 2- en 3-pool oplossingen.
  • Van 2,5 – 240 mm2 en tot 800 volt AC/DC nominale isolatiewaarde.
  • Van 160-425 A.
  • Speciale gelijkstroom uitvoering beschikbaar: 1000 VDC/245 A.
  • Monoblock met hoog aandraaimoment.
  • Gecertificeerd volgens; UL, Gost R, CE enz.
  •  Zowel geschikt voor koperen als aluminium geleiders.

 

Vraag onze catalogus aan

Bekijk onze catalogus voor meer product informatie.

Catalogus aanvragen » Vraag onze catalogus aan

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Dijkman ondersteunt Internet of Life

Meer over Smart Parks »