Energiemanagement: energie- en analysemeters

IME NEMO Multifunctionele meters
IME NEMO Multifunctionele meters

Digitale multi functie meter EMS 96
Digitale multi functie meter EMS 96

Energie analyse meter EMA-90N
Energie analyse meter EMA-90N

Multifunctionele energie meter met LCD EMM-4L
Multifunctionele energie meter met LCD EMM-4L

Multifunctionele energie meter EMM-4h
Multifunctionele energie meter EMM-4h

Multifunctionele energie meter EMM-D4h
Multifunctionele energie meter EMM-D4h

Multifunctionele Energie meter EMM-uD3h DIN rail 3 modules
Multifunctionele Energie meter EMM-uD3h DIN rail 3 modules

Energie analyse meter EMA-D9
Energie analyse meter EMA-D9

Modbus converteerder EMI-10L
Modbus converteerder EMI-10L

Data concentrator EML-16
Data concentrator EML-16

Energiemanagement begint met een goede energieanalysemeter. Een energieanalysemeter is een apparaat dat stroom, volt en frequentie meet per fase. Aan de hand van de gemeten gegevens analyseert het per seconde het gehele energieverbruik. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Cos Phi.
  • KWh.
  • Reactief vermogen / blind vermogen.
  • Frequentie actueel.

Energiemanagement wordt pas waardevol als de meter gekoppeld wordt aan energiemanagement software. Nu kunnen er alle denkbare analyses gemaakt worden. Hierdoor krijgt u meteen inzicht in de verbruikte energie en de kwaliteit van de installatie. Dit kan lokaal maar ook in de cloud.

Energiemanagement: begin met energie besparen.

Energiemanagement draait voornamelijk om energie besparen. De investering van de energieanalysemeter en de geïnvesteerde tijd moeten uiteindelijk worden terugverdiend. Dankzij de multifunctionele energiemeter en zijn uitgebreide mogelijkheden op het gebied van energiemanagement, betaalt de investering zich binnen afzienbare tijd terug. Er zijn ook energieanalysemeters leverbaar die meten t/m de 31ste harmonische waarde in elk kwadrant. Zodat ook voor industriële installaties alle denkbare parameters gemeten en geanalyseerd kunnen worden. Verder zijn de meters uitgerust met diverse communicatiemogelijkheden als Modbus, ethernet en gsm.

Energiemanagement: maak je energieverbruik inzichtelijk.

Energiemanagement begint met het inzichtelijk maken van het energieverbruik. Alleen door inzicht te krijgen hoe en waar de energie verbruikt wordt kan er bespaard worden. Uit onderzoek blijkt dat in meer dan 70% van de utiliteitsgebouwen eenvoudig energie bespaard kan worden door een betere werking van de installaties. Het is dus in eerste instantie belangrijk dat er wordt achterhaald of de werking en inrichting van de installaties te verbeteren is. Een van de bekendste energiemanagement systemen is de energieprofielaanpak. Energieprofielen geven inzicht in verspilling op basis van het werkelijke energieverbruik gemeten op de hoofdmeters. De energie-efficiency en de werking van de installaties is eenvoudig te controleren door de energieprofielen te vergelijken met het energiegebruik dat hoort bij het (gebruik van het) gebouw en de installaties. Vervolgens spoort u eenvoudig de inefficiënties op, op basis van bestaande methoden, zoals EPA-U en functionele inspectie.

Een multifunctionele energiemeter bestelt u bij Dijkman.

Dijkman elektrotechniek heeft een ruim assortiment meters voor energiemanagement op voorraad. Bovendien hebben we veel kennis in huis op het gebied van multifunctionele energiemeters en aanverwante artikelen. We adviseren u dan ook om, alvorens u met energiemanagement begint, contact op te nemen met een van onze specialisten. Zij adviseren u graag over energiemanagement, de energieprofielaanpak en de beschikbare energieanalysemeters. Zo kiest u de juiste energiemeter voor uw toepassing. Bovendien hebben onze specialisten ruime kennis op het gebied van de bijbehorende energiemanagement software. Pas als de software en gemeten data goed worden geïnterpreteerd, wordt energiemanagement rendabel.

Wilt u meer weten over energiemanagement en ons ruime assortiment multifunctionele energiemeters? Neem dan contact op met ons verkoopteam, zij staan u graag te woord.

Vraag onze catalogus aan

Bekijk onze catalogus voor meer product informatie.

Catalogus aanvragen » Vraag onze catalogus aan

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Dijkman ondersteunt Internet of Life

Meer over Smart Parks »