• Direct uit voorraad leveren
  • Scherp geprijsd
  • Flexibel en klantgericht
013 536 01 44  
Openingstijden: ma-do 08.00-16.30 en vrijdag 08.00-15.00
Volg ons op:  
0bestel »
Toegevoegd aan winkelwagen

​Met de Orbis Viaris Solar Kit uw elektrische auto opladen met zonnepanelen

Het is nu ook mogelijk om de Orbis Viaris laadpalen te koppelen aan uw zonnepanelen, namelijk met de Viaris Solar Kit. Hierdoor wordt er optimaal gebruik gemaakt van opgewekte zonne-energie en kunt u uw elektrische auto volledig opladen met uw zonnepanelen. Er gaat geen opgewekte zonne-energie meer verloren en u heeft zelf de controle over hoeveel u gebruikt van het elektriciteitsnet.

Er zijn maar weinig laadpalen die zo compleet zijn uitgevoerd als de Orbis Viaris Laadpalen. Er zijn twee varianten beschikbaar. De Orbis Viaris Uni is geschikt om een elektrisch voertuig te laden en de Viaris Combi + is geschikt om twee voertuigen gelijktijdig te laden. De Viaris laadpalen beschikken standaard over dynamische load balancing, DC lekstroom beveiliging, Wifi communicatie, bediening via de gratis E-Viaris app en zijn RFID voorbereid.

De Viaris Solar Kit heeft drie operationele standen met de mogelijkheid tot zes verschillende tijdschema’s. Via de gratis E-Viaris app kunnen de laadpalen en de Solar Kit geregeld en gemonitord worden. U kunt kiezen voor de volgende operationele standen:

Solar: De laadpalen laden enkel met 100% opgewekte zonne-energie. Bij minder opwek zal de laadpaal ook minder of zelfs niet laden.

Hybride: De laadpaal laad eerst met de opgewekte zonne-energie, bij onvoldoende zonne-energie zal  dit worden aangevuld met energie van het elektriciteitsnet. Zo worden onnodige laadverbrekingen voorkomen en zal de laadpaal altijd volledig kunnen laden.

 

Solar/Grid: De laadpaal zal laden met de opgewekte zonne-energie en elektriciteit van het net. Dit zal ervoor zorgen dat er een zo kort mogelijke laadtijd wordt bereikt. Hierbij wordt er geen voorrang gegeven aan de opgewekte zonne-energie.

De Orbis Viaris Solar kit zorgt ervoor dat de Viaris Uni en Viaris Combi+ laadpalen geïntegreerd worden in de PV-installatie. Hierdoor wordt er optimaal gebruik gemaakt van opgewekte zonne-energie. Deze Solar Kit is daarnaast merkonafhankelijk, waardoor hij in elke PV-installatie geplaatst kan worden.

Koop de Viaris Solar kit

« Terug naar overzicht

Vraag onze catalogus aan

Bekijk onze catalogus voor meer product informatie.

Catalogus aanvragen » Vraag onze catalogus aan