Productondersteuning SolarGateway

Op deze ondersteuningspagina kunt u meer technische informatie vinden van de SolarGateway. Bekijk eens onze handleidingen en veel gestelde vragen voor alle informatie. Komt u er alsnog niet uit? Neem dan contact met ons op!

CTAOndersteuningsformulier »

Het kan voorkomen dat u op verschillende documenten verschillende benamingen van de SolarGateway tegenkomt. Per 01-01-2024 is de naam van de SolarGatewaySE gewijzigd in SolarGatewayPRO. Dit mede omdat de naam niet meer paste bij de functionaliteiten, maar ook omdat wij de SolarGatewayHOME in het assortiment hebben. Met de komst van deze versie bieden wij een oplossing voor zowel particuliere als zakelijke klanten die op zoek zijn naar slimme en efficiënte energiesturing.

FAQ

Heeft de SolarGateway internetverbinding nodig om te functioneren?

Nee, de SolarGateway heeft geen internetverbinding nodig om te functioneren. Wel is een internetverbinding nodig om via het HUB instellingen te wijzigen of inzicht te krijgen in de verzamelde data, OTA updates te ontvangen en voor ondersteuning op afstand. Ook voor sturingen op basis van EPEX prijzen is er een internetverbinding nodig.

Hoe stel ik de SolarGateway in?

De instellingen kunnen gedaan worden via het scherm op de SolarGateway of via het online portaal, genaamd HUB. 

Bekijk hier de handleiding

Hoe stuurt de SolarGateway apparaten aan?

De SolarGateway kan verbinding maken met alle grootverbruikers via Modbus TCP/IP en Modbus RTU om zo de apparaten aan te sturen. Indien er geen Modbus aanwezig is, kan de SolarGateway met een extern contact het apparaat in- of uitschakelen. Ook maatwerk protocollen worden ondersteund, neem hiervoor contact op.

Neem contact op

Hoe weet de SolarGateway welke verbruikers vermogen mogen gebruiken?

De sturing gebeurt geheel automatisch op basis van het beschikbare vermogen en ingestelde voorkeuren. Ook externe factoren zoals energie in- en verkoop worden gebruikt om het systeem te optimaliseren en effectievere afwegingen te maken.

Hoeveel apparaten kan ik koppelen aan de SolarGatewayHOME?

Met de SolarGatewayHOME kunnen er maximaal 8 apparaten gekoppeld worden aan een HEMS. Indien er meer apparaten aanwezig zijn, kunt u het beste de SolarGatewayPRO inzetten.

Hoeveel apparaten kan ik koppelen aan de SolarGatewayPRO?

Afhankelijk van de complexiteit van de regeling, communicatie type en de geactiveerde licenties kan dit oplopen tot zo’n 250 apparaten. Meer apparaten is in veel gevallen ook mogelijk, neem hiervoor contact met ons op.

Neem contact op

Kan ik zelf instellen hoe de SolarGateway mijn energie verdeelt?

Ja, standaard zijn er een aantal voorgeprogrammeerde templates beschikbaar. Heeft u behoefte aan meer complexe regelingen? Ook dat kunnen onze Engineers voor u verzorgen, neem hiervoor contact met ons op.

Neem contact op

Waar komt de SolarGateway vandaan?

De SolarGatewayPRO is een Nederlands product van Embion BV. Dit betekent dat alles in Nederland is geproduceerd en alle data wordt in de EU opgeslagen.

Wat is het verschil tussen de SolarGatewayHOME en de SolarGatewayPRO?

De SolarGatewayHOME is geschikt voor kleinverbruik aansluitingen en kan tot 8 apparaten koppelen aan een #HEMS. De SolarGatewayPRO is daarentegen perfect voor grootverbruik aansluitingen en kan maar liefst tot 250 apparaten koppelen aan een #EMS.

Welke merken worden ondersteund door de SolarGateway?

Onze lijst met ondersteunde merken wordt maandelijks uitgebreid. Via onderstaande knop kunt u de meest actuele merken vinden. Staat uw merk er niet tussen, vraag deze dan bij ons aan. De SolarGateway is namelijk merkonafhankelijk.

Ondersteunde omvormers »

Ondersteunde laadpalen »

Ondersteunde kWh-meters »

Wie heeft er toegang tot mijn gegevens?

Standaard heeft geen enkel extern persoon toegang tot de gegevens. De eigenaar kan zelf bepalen wie toegang krijgt. Data* in de HUB kan gebruikt worden voor analyse en optimalisatie.

*Note. Privacy ongevoelige data is bijvoorbeeld plant data waarbij de naam/klantgegevens losgekoppeld worden.

Wie kan de SolarGateway installeren?

Elke (DC) installateur zou de SolarGateway moeten kunnen installeren. Wij hebben verschillende partners welke de SolarGateway voor u zou kunnen installeren.

Zijn mijn gegevens veilig?

De gegevens die de SolarGateway verzameld, worden over een beveiligde verbinding opgeslagen op een server binnen Europa. Er worden regelmatig updates uitgerold om bij te blijven bij de laatste veiligheid standaarden. U heeft daarbij altijd de keuze om de data alleen lokaal op uw SolarGateway op te slaan.

Hoe kan mijn energieleverancier de SolarGateway aansturen?

Elke energieleverancier kan via een API verbinding maken met de SolarGateway. De energieleverancier zal hierbij vragen om een API token. Deze kunt u makkelijk via het portaal van de SolarGateway opvragen. 

API token opvragen »

Is er ook een aansluitschema beschikbaar?

Hieronder kunt u zien welke ingangen en knoppen de SolarGateway heeft en waar u welk apparaat op kan aansluiten.

  1. X14 DC Input Poort
  2. X13 GPIO Poort
  3. X12 RS485 Poort C --> vrije poort
  4. X11 RS485 Poort B --> kWh-meters
  5. X10 RS485 Poort A --> omvormers
  6. ETH Poort 0 / POE
  7. ETH Poort 1
  8. Status LED
  9. USB Poort 0
  10. USB Poort 1
  11. P1 Poort
  12. LCD Scherm
  13. Gateway status LED 
  14. USB-C Poort 
  15. Service status LED 
  16. X10 Beëindig knop
  17. X11 Beëindig knop 
  18. X12 Beëindig knop 
  19. Pijl Omhoog Knop 
  20. Terug Knop 
  21. OK Knop 
  22. Pijl omlaag button
Hoe sluit ik mijn omvormer aan op de SolarGateway?

Wij raden aan om de omvormer aan te sluiten op poort X10 op de SolarGateway. Deze connector heeft de volgende pinnen.




Kunnen we u nog ergens anders mee helpen?

Dijkman wilt uw vragen zo snel mogelijk kunnen beantwoorden. Daarom kunt u ons op meerdere manieren bereiken. We staan graag voor u klaar!

Vraag onze catalogus aan

Bekijk onze catalogus voor meer product informatie.

Catalogus aanvragen » Vraag onze catalogus aan

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Dijkman ondersteunt Internet of Life

Meer over Smart Parks »