• Direct uit voorraad leveren
  • Scherp geprijsd
  • Flexibel en klantgericht
013 536 01 44  
Openingstijden: ma-do 08.00-16.30 en vrijdag 08.00-15.00
Volg ons op:  
0bestel »
Toegevoegd aan winkelwagen

U heeft Zonnepanelen? Of wilt u uw huis of bedrijfspand verduurzamen en daarom zonnepanelen aanschaffen? Voor ons begint het dan pas. Bij Dijkman Elektrotechniek werken we continu aan het optimaal inzetten van zonne-energie. Nu en in de toekomst.

Toekomstbestendig zonne-energie systeem

Gebruik uw opgewekte zonne-energie optimaal. In plaats van de opgewekte energie terug te geven aan het landelijke net is het efficiënter om de zonne-energie maximaal zelf te gebruiken. En op die manier alleen nog noodzakelijke stroom van het net te hoeven gebruiken.

Zorg ervoor dat het systeem van uw zonnepanelen klaar is voor de toekomst. De ontwikkelingen volgen zich in rap tempo op. Voorkom dat u later grote investeringen moet doen om de nieuwste snufjes op uw zonnepanelen aan te kunnen sluiten. U wilt ten slotte altijd (nieuwe) laadpalen voor uw elektrische auto of UPS systemen gemakkelijk aan kunnen sluiten. Kortom: bouw een systeem met mogelijkheden en zonder beperkingen.

Veilig zonne-energie opwekken

Het meest belangrijk is dat uw zonne-energiesysteem een veilig systeem is. Deze moet net zo veilig zijn als de traditionele wisselstroom: met beveiligingen tegen blikseminslag, elektrische vlambogen, aardlekbeveiliging en aarding.

Daarnaast wilt u altijd inzicht hebben in uw systeem. Hoeveel energie hebben uw zonnepanelen opgewekt? Hoe efficiënt zijn ze? En hoe veilig is uw systeem? Deze data wilt u inzien in een app, integreren in een website of intern communicatiesysteem. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar met een paar slimme componenten kunt u dit allemaal realiseren. En het is minder ingewikkeld dan u denkt.

Van Zon tot Af

Uw Zonnepanelen zijn geplaatst en de omvormer hangt. Wij adviseren u om onder de omvormer onze Stringbox te plaatsen met overspanningsbeveiliging (Dehn), een DC lastschakelaar (Santon), vlamboogdetectie (Arcostop) en een AC lastschakelaar (LS). Met het plaatsen van deze Stringbox bent u optimaal beschermd tegen blikseminslag en elektrische vlambogen. Deze vlambogen zijn vaak de oorzaak van brand in zonnepaneelsystemen. De Stringbox is brandbeveiliging die bij een constatering van een vlamboog de omvormer uitschakelt en vervolgens een spanningsvrije situatie garandeert.En fungeert ook als brandweerschakelaar. Als de spanning wegvalt, de brandweer zet de hoofdschakelaar om, schakelt de DC en de AC schakelaar zich automatisch uit.

Vervolgens kunt u een power-managementsysteem (Solar Gateway) plaatsen. Dit product kan communiceren met elke omvormer met een Modbus-aansluiting en is merkonafhankelijk. Aan de Solar Gateway koppelt u de hoofdenergiemeter en indien gewenst meerdere energiemeters. Maar ook de vlamboogdetectoren worden aangesloten, een laadpaal, een UPS systeem, een machine, of een andere energieverbruikers die voorzien zijn van Modbus. Met al die informatie kan de Solar Gateway acties in gang zetten.

Met de vergaarde informatie kan de Solargateway allerlei beslissingen automatisch nemen op basis van uw wensen. Zo kunt u bijvoorbeeld automatisch een machine laten inschakelen of een elektrische auto laten opladen zodra er meer energie opgewekt wordt dan op dat moment wordt gebruikt. Of kies op dat moment voor het opladen van een batterij (UPS). Deze opties zijn allemaal beter dan de opgewekte energie teruggeven aan het landelijke net.

Alle veiligheidsmeldingen kunnen worden doorgeven en gelogd. We kunnen zorgen dat het systeem een pre-alert afgeeft zodra strings niet meer optimaal presteren en vlambogen voorspellen. Met een koppeling naar het internet is het mogelijk om alle gegevens te presenteren in een website, app of op interne beeldschermen.

Wilt u uitbreiden of andere scenario’s maken? U heeft enkel een apparaat met Modbus nodig. U kunt ons uw scenario geven. Dan zorgen wij dat het geregeld wordt. We kunnen tot wel 254 apparaten met 1 Solargateway bedienen. En om verder uit te breiden, koppelen we meerdere Solargateways aan elkaar. Ze kunnen in master of in slave aangesloten worden.

Wilt u meer weten? Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

 

Vraag onze catalogus aan

Bekijk onze catalogus voor meer product informatie.

Catalogus aanvragen » Vraag onze catalogus aan