Embion heeft als doelstelling om opgewekte (zonne) energie zo efficiënt mogelijk te gaan gebruiken en ervoor te zorgen dat het energienet beter in balans blijft. Maar ook om duidelijk inzicht te geven over het verbruik, zodat je nog bewuster om kan gaan met energie. Ook kan met behulp van deze data toekomstige keuzes onderbouwd worden voor bijvoorbeeld de aanschaf van een thuis batterij.

SolarGateway

De SolarGateway maakt het mogelijk om zonne-energie, laadpalen, warmtepompen, batterij opslagsystemen en andere energie verbruikers en/of opwekkers te beheren en regelen. Dit gebeurt geheel automatisch op basis van het beschikbare vermogen en ingestelde voorkeuren. De SolarGateway is geheel merkonafhankelijk en beschikt over de mogelijkheid om 250 verschillende apparaten te koppelen aan uw Energie Management Systeem. Door de flexibiliteit is uw installatie geschikt voor de toekomst.

Lees meer over de SolarGateway »

Lees meer over EMS »


Uitgelichte producten voor Embion

SolarGatewayHOME - Home Energie Management Systeem (HEMS)
SolarGatewayHOME - Home Energie Management Systeem (HEMS)

SolarGatewayPRO - Slim Energie Management Systeem (EMS)
SolarGatewayPRO - Slim Energie Management Systeem (EMS)

Heeft u zonnepanelen? Of wilt u uw huis of bedrijfspand verduurzamen en daarom zonnepanelen aanschaffen? Voor ons begint het dan pas. Bij Dijkman Elektrotechniek werken we continu aan het optimaal inzetten van zonne-energie. Nu en in de toekomst.

Toekomstbestendig zonne-energie systeem

Gebruik uw opgewekte zonne-energie optimaal. In plaats van de opgewekte energie terug te leveren aan het landelijke net is het efficiënter om de zonne-energie maximaal zelf te gebruiken. Op die manier hoeft u alleen nog noodzakelijke stroom van het net te gebruiken.

De Solargateway, de meest flexibele en complete Energie Management Systeem (EMS)

De SolarGatewaySE is een Slim Energie Management Systeem, welke extreme kracht combineert met extreme flexibiliteit waardoor uw installatie geschikt is voor de toekomst. De SolarGatewaySE maakt het mogelijk om zonne-energie, laadpalen, warmtepompen, batterij opslagsystemen en andere energie verbruikers en/of opwekkers te beheren en regelen. De SolarGatewaySE kan communiceren met elke omvormer met een modbus aansluiting en is hierdoor merkonafhankelijk. 

Op basis het beschikbare vermogen en uw voorkeuren wordt de energie volledig automatisch verdeeld naar verbruikers die op dat moment prioriteit vragen. Zo kunt u bijvoorbeeld automatisch een machine laten inschakelen of een elektrische auto laten opladen zodra er meer energie wordt opgewekt dan op dat moment nodig is. Ook bij netcongestie is de SolarGatewaySE een ideale oplossing. De omvormer(s) kunnen namelijk dynamisch gereduceerd worden om teruglevering aan het net te minimaliseren als er meer opgewekt wordt dan verbruikt. Zo zullen energie vraag en aanbod beter op elkaar afgestemd worden. Externe factoren zoals de energieprijs en weervoorspellingen kunnen gebruikt worden om deze afwegingen nog beter, effectiever en duurzamer te maken. 

Via een geavanceerd online portaal kan de installatie geconfigureerd en gemonitord worden, vanuit de hele wereld. Dit maakt het voor de eindgebruiker mogelijk om hun verbruik en opbrengsten nauwkeurig in de gaten te houden en installateurs hun systemen op afstand te beheren.

De SolarGateway heeft daarnaast een versterkte vlamboogdetectie functionaliteit. De SolarGatewaySE maakt de vlamboogdetectie van Arcostop slimmer en zorgt er onder andere voor dat valse meldingen uit het systeem worden gehaald en dat vlambogen voorspeld kunnen worden. Indien er door Arcostop een vlamboog gedetecteerd wordt zal de SolarGateway de desbetreffende omvormer afschakelen. Daarnaast geeft de SolarGateway een melding zodra strings niet meer optimaal presteren.


Waarom SolarGateway?

  • Monitoren van opgewekte, gebruikte en terug geleverde energie
  • Optimaal gebruik van opgewekte zonne-energie
  • Beheren en regelen van verschillende verbruikers
  • Geschikt voor grotere installaties
  • Gebruik van externe factoren, zoals de energieprijs, om effectievere afwegingen te maken
  • Dynamische vermogensreductie van omvormers om terug levering aan het net te minimaliseren
  • Merkonafhankelijke powermanager

Wilt u uitbreiden of andere scenario’s maken? U heeft enkel een apparaat met Modbus nodig. U kunt ons uw scenario geven. Dan zorgen wij dat het geregeld wordt. We kunnen tot wel 250 apparaten met 1 SolarGateway bedienen. En om verder uit te breiden, koppelen we meerdere Solargateways aan elkaar. Ze kunnen in master of in slave aangesloten worden.

Wilt u meer weten? Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

 

Vraag onze catalogus aan

Bekijk onze catalogus voor meer product informatie.

Catalogus aanvragen » Vraag onze catalogus aan

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Dijkman ondersteunt Internet of Life

Meer over Smart Parks »