• Direct uit voorraad leveren
  • Scherp geprijsd
  • Flexibel en klantgericht
013 536 01 44  
Openingstijden: ma-do 08.00-16.30 en vrijdag 08.00-15.00
Volg ons op:  
0bestel »
Toegevoegd aan winkelwagen
Embion zorgt er met hun producten voor dat het energienet beter in balans gehouden kan worden door de opgewekte energie zelf efficiënter te gaan gebruiken. Naast het in balans houden van het energienet maakt Embion met hun producten de energie-flow inzichtelijk dat bijdraagt om bewuster om te gaan met energie. Een van deze producten is de SolarGatewaySE, het Slimste Energie Management Systeem.
De SolarGatewaySE maakt het mogelijk om zonne-energie, laadpalen, warmtepompen en andere verbruikers te beheren en regelen. Afhankelijk van het beschikbare vermogen en geconfigureerde limieten kan de SolarGatewaySE verbruikers aansturen om de energie zo efficiënt mogelijk te benutten. Via een geavanceerde online portal kan de installatie vanuit de hele wereld geconfigureerd en gemonitord worden. Dit maakt het mogelijk om het verbruik en de opbrengsten nauwkeurig in de gaten te houden en op afstand te beheren en sturen. 

Voordelen

Optimaal gebruik van opgewekte zonne- en windenergie
Monitoren van gebruikte, teruggeleverde en opgewekte energie
Alle installaties overzichtelijk in een portaal
Dynamische vermogensreductie van omvormers om terug levering aan het net te minimaliseren
Geschikt voor grotere installaties
Merkonafhankelijk aansturen
Monitoren van opgewekte, gebruikte en terug geleverde energie
Gebruik van externe factoren voor systeem optimalisatie
Maximale veiligheid in combinatie met vlamboogdetectie van Arcostop
Makkelijk online updaten door Ethernet, Wifi en 4G/5G ondersteuning
Modbus RTU en Modbus TCP/IP ondersteuning

Heeft u zonnepanelen? Of wilt u uw huis of bedrijfspand verduurzamen en daarom zonnepanelen aanschaffen? Voor ons begint het dan pas. Bij Dijkman Elektrotechniek werken we continu aan het optimaal inzetten van zonne-energie. Nu en in de toekomst.

Toekomstbestendig zonne-energie systeem

Gebruik uw opgewekte zonne-energie optimaal. In plaats van de opgewekte energie terug te leveren aan het landelijke net is het efficiënter om de zonne-energie maximaal zelf te gebruiken. Op die manier hoeft u alleen nog noodzakelijke stroom van het net te gebruiken.

De SolargatewaySE, de meest flexibele en complete Energie Management Systeem (EMS)

De SolarGatewaySE is een Slim Energie Management Systeem, welke extreme kracht combineert met extreme flexibiliteit waardoor uw installatie geschikt is voor de toekomst. De SolarGatewaySE maakt het mogelijk om zonne-energie, laadpalen, warmtepompen, batterij opslagsystemen en andere energie verbruikers en/of opwekkers te beheren en regelen. De SolarGatewaySE kan communiceren met elke omvormer met een modbus aansluiting en is hierdoor merkonafhankelijk. 

Op basis het beschikbare vermogen en uw voorkeuren wordt de energie volledig automatisch verdeeld naar verbruikers die op dat moment prioriteit vragen. Zo kunt u bijvoorbeeld automatisch een machine laten inschakelen of een elektrische auto laten opladen zodra er meer energie wordt opgewekt dan op dat moment nodig is. Ook bij netcongestie is de SolarGatewaySE een ideale oplossing. De omvormer(s) kunnen namelijk dynamisch gereduceerd worden om teruglevering aan het net te minimaliseren als er meer opgewekt wordt dan verbruikt. Zo zullen energie vraag en aanbod beter op elkaar afgestemd worden. Externe factoren zoals de energieprijs en weervoorspellingen kunnen gebruikt worden om deze afwegingen nog beter, effectiever en duurzamer te maken. 

Via een geavanceerd online portaal kan de installatie geconfigureerd en gemonitord worden, vanuit de hele wereld. Dit maakt het voor de eindgebruiker mogelijk om hun verbruik en opbrengsten nauwkeurig in de gaten te houden en installateurs hun systemen op afstand te beheren.

De SolarGatewaySE heeft daarnaast een versterkte vlamboogdetectie functionaliteit. De SolarGatewaySE maakt de vlamboogdetectie van Arcostop slimmer en zorgt er onder andere voor dat valse meldingen uit het systeem worden gehaald en dat vlambogen voorspeld kunnen worden. Indien er door Arcostop een vlamboog gedetecteerd wordt zal de SolarGateway de desbetreffende omvormer afschakelen. Daarnaast geeft de SolarGatewaySE een melding zodra strings niet meer optimaal presteren.


Waarom SolarGatewaySE?

  • Monitoren van opgewekte, gebruikte en terug geleverde energie
  • Optimaal gebruik van opgewekte zonne-energie
  • Beheren en regelen van verschillende verbruikers
  • Geschikt voor grotere installaties
  • Gebruik van externe factoren, zoals de energieprijs, om effectievere afwegingen te maken
  • Dynamische vermogensreductie van omvormers om terug levering aan het net te minimaliseren
  • Merkonafhankelijke powermanager

Wilt u uitbreiden of andere scenario’s maken? U heeft enkel een apparaat met Modbus nodig. U kunt ons uw scenario geven. Dan zorgen wij dat het geregeld wordt. We kunnen tot wel 254 apparaten met 1 SolarGatewaySE bedienen. En om verder uit te breiden, koppelen we meerdere Solargateways aan elkaar. Ze kunnen in master of in slave aangesloten worden.

Wilt u meer weten? Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

 

Vraag onze catalogus aan

Bekijk onze catalogus voor meer product informatie.

Catalogus aanvragen » Vraag onze catalogus aan

DHL

Volg uw DHL zending