Arcostop vlamboogdetectie

De vlamboogdetector van Arcostop beschermt PV-installaties. Door tijdig een vlamboog te signaleren zorgt dit apparaat ervoor dat er geen brand ontstaat. 

Voordelen

Gegarandeerd werking zonder valse meldingen
Eenvoudig te plaatsen in bestaande installaties
Compleet met handleiding
Eenvoudig te koppelen aan brandmeldinsttalaties

De vlamboog detector van Arcostop beschermt PV-installaties. Door tijdig een vlamboog te signaleren zorgt dit apparaat ervoor dat er geen brand ontstaat. De vlamboogdetector van Acrostop is de nieuwste generatie vlamboog detector en tegelijk goed geprijsd.

Oorzaak vlamboog

Steeds vaker zien we gevallen waar huizen en daken afbranden doordat er een vlamboog is ontstaan. Vlambogen kunnen ontstaan bij zonnepaneel installaties, maar ook bij het laden van accu’s. Wanneer er in een van de stroomkabels een breuk of scheur zit, kan dat leiden tot overspringende vonken. Bij wisselstroom is natuurlijk overal geregeld dat de stop dan doorslaat en hierdoor het systeem beveiligt. Bij gelijkstroom is die beveiliging niet standaard ingebouwd. Bij een beschadiging van een DC-kabel kan er een “vlamboog” ontstaan. 

Er zijn verschillende redenen waardoor vlambogen kunnen ontstaan. Onder andere: gebrekkig onderhoud, blootstelling van stekkers aan het weer en tenslotte slechte montage van de stekkerverbindingen. 

De oplossing voor de vlamboog 

Om vlambogen in PV systemen te voorkomen heeft Arcostop de perfecte oplossing ontworpen. De vlamboog detector van Arcostop signaleert elke vlamboog en geeft nauwelijks valse meldingen. Daarbij werkt de Acrostop in alle toepassingen en is merkonafhankelijk. 

Voordelen van de Arcostop vlamboog detector

De vlamboogdetector van Arcostop heeft vele voordelen:

  • gegarandeerd werking zonder onechte meldingen 
  • moderne communicatiemiddelen 
  • compleet met handleiding 
  • eenvoudig te koppelen aan brandmeldinstallaties 

Heeft u interesse? 

Heeft u interesse in de Arcostop vlamboogdetector? Dan kunt u die gemakkelijk en veilig online in deze webshop bestellen. Heeft u vragen over de vlamboogdetector of een ander product? Neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met u mee en helpen u graag vooruit. 

 

 

Vraag onze catalogus aan

Bekijk onze catalogus voor meer product informatie.

Catalogus aanvragen » Vraag onze catalogus aan

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Dijkman ondersteunt Internet of Life

Meer over Smart Parks »