ZonBalans pilot project met de SolarGatewayPRO

In samenwerking met Enexis en DSG is er bij Claassen Logistics in Tilburg een pilot project gestart die het mogelijk maakt om terug te leveren aan het net zonder transportcapaciteit. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door de SolarGatewayPRO. Ons Energie Management Systeem die zo optimaal mogelijk gebruik maakt van de opgewekte zonne-energie.

In dit project mag Claassen alleen terugleveren als er genoeg ruimte is op het net. Dit wordt gemeten aan de hand van de zonne-intensiteit. Op het moment dat de transportcapaciteit niet door omliggende bedrijven wordt benut kan Claassen met behulp van de SolarGatewayPRO toch een gedeelte van de opgewekte zonne-energie terugleveren aan het net.

Met deze regeling wordt er efficiënter gebruik gemaakt van het net en de eigen opgewekte energie. Met de SolarGatewayPRO is het dus mogelijk om deze regeling helemaal zelf toe te passen zonder sturing vanuit Enexis. 

Deze pilot is nog volop in ontwikkeling. Met de SolarGatewayPRO kunt u nu al optimaal gebruik maken van u opgewekte zonne-energie. Ook op plekken waar er een transportbeperking is, is het met de SolarGatewayPRO toch mogelijk om zonnepanelen te plaatsen.

Lees hier alles over het pilot project.

Lees hier meer over ZonBalans van Enexis

Lees meer over de voordelen van de SolargatewayPRO »

« Terug naar het overzicht

Vraag onze catalogus aan

Bekijk onze catalogus voor meer product informatie.

Catalogus aanvragen » Vraag onze catalogus aan

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Dijkman ondersteunt Internet of Life

Meer over Smart Parks »