Innovatieve Stringbox met SolarGateway

Steeds vaker ontstaat brand in zonnepanelen. Onlangs brak weer een flinke brand uit en kwam in het nieuws. Lees meer hierover in dit artikel op ED.nl. Dijkman Elektrotechniek lanceert een nieuw product voor de veiligheid, besturing en monitoring van duurzame energie: een vernieuwde, innovatieve Stringbox, uit te breiden met een SolarGateway.

Stringbox voor vlamboogdectectie

Dijkman Elektrotechniek, bekend van de vlamboogdetector Arcostop, komt met een compleet product voor alle bezitters van zonnepanelen. De vlamboogdetector wordt geleverd in een standaard kast met overspanningsbeveiliging en automatische uitschakeling. Deze zogenaamde stringbox gaat verder dan elke andere stringbox die op dit moment verkrijgbaar is. Het mooie is dat deze stringbox uitgebreid kan worden met een SolarGateway. 

Solargate combineren met stringbox

Een solargate kan alle informatie die in een omvormer zit communiceren naar een webpagina. Zo is eenvoudig te monitoren wat de opbrengst is. Het mooie en innovatieve aan deze oplossing is dat aan de hand van het maximaal geïnstalleerd vermogen de SolarGateway ook beslissingen voor je kan nemen. Bijvoorbeeld wanneer u alle opgewekte energie eerst naar de laadpalen wil sturen voor het opladen van de elektrische auto’s. Of juist peak shaving als u maar maximaal 3x80A mag terugleveren. En dit apparaat kan op basis van de gegevens een pre-alert geven bij een eventuele vlamboog. Met dit 'omvormer onafhankelijke systeem' bent u klaar voor de toekomst, verzekerd van een optimale werking van de zonnepaneel-installatie, en verzekerd dat er geen brand ontstaat. 

Veiligheid staat voorop bij stroom. Of het nou AC of DC is. Bij duurzaam opgewekte stroom heeft u met deze stringbox met solargateway de juiste beveiliging door de pre-alert en doordat elke vlamboog op tijd gedetecteerd wordt en daardoor het systeem veilig uitgeschakeld wordt.

Meer informatie hierover? Neem contact met ons op.


« Terug naar het overzicht

Vraag onze catalogus aan

Bekijk onze catalogus voor meer product informatie.

Catalogus aanvragen » Vraag onze catalogus aan

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Dijkman ondersteunt Internet of Life

Meer over Smart Parks »